membraner og bassiner ny

Membran och bassänger

DITT MEMBRAN SKA HÅLLA I MÅNGA ÅR

Det kan vara stor skillnad på hur bra olika membran passar i en given situation.

Det finns många sätt att konstruera ett membran och det finns många olika typer av material att välja bland. Dantonit har valt att enbart fokusera på membrankonstruktioner som består av oförstörbara material.

VAD ÄR VIKTIGT?

Kravspecifikationerna varierar ofta mycket från uppgift till uppgift. Ett membran till en deponi där farligt industriavfall deponeras omfattas av många krav. I en vanlig regnvattenbassäng ställs däremot vanligtvis inte lika många krav.

VI HJÄLPER DIG

Vi vägleder gärna dig personligen kring ditt uppdrag, så att du får en funktionell och bra lösning till lägsta möjliga kostnad. Därför ska du ringa eller skriva till oss så att vi kan vara säkra på att du får den information och hjälp du behöver.

Nedan följer en kort introduktion till de två membrantyper vi arbetar med. Båda kan användas i många olika situationer. Om detta verkar vara något du kan ha nytta av ska du ringa oss och berätta om ditt projekt.

tab1-membran

MEMBRAN AV REN BENTONIT

DANTOCRUDE

Detta membran av ren bentonit ger ett optimerat skydd mot läckage. I många situationer är detta rätt konstruktion, om en betydande miljörisk föreligger.

Läs mer

tab2-membran

BENTONITPULVERMEMBRAN

DANTOBES

Blandar man bentonitpulver med sand eller stenmjöl på rätt sätt får man ett lågpermeabelt material som är perfekt för att tillverka olika membrankonstruktioner av. Dessa kallas ofta BES-blandningar (Bentonite Enhanced Soil).

Läs mer

kystsikring

KUSTSKYDDSMEMBRAN

Söker du en membranlösning som kan skydda våra kuster mot erosion? Vad sägs om en som har både längre livslängd och obefintlig miljöpåverkan? Hos Dantonit erbjuder vi membran av ren bentonit från vår eget täkt på Tåsinge.

Läs mer


BEHÖVER DU HJÄLP?

Behöver du hjälp att välja rätt bentonitlösning finns vi alltid tillgängliga. Fyll i formuläret eller kontakta oss direkt:

Ring upp mig

*” anger obligatoriska fält