Bæredygtig_arbejdsplads hero

Välkommen till Dantonit

Välkommen till Dantonit

Dantonit är en del av NCC A/S och är den enda skandinaviska tillverkaren av certifierade bentonitprodukter. Vi utvinner bentoniten i vårt eget stenbrott på ön Tåsinge och tillverkar ett brett utbud av miljövänliga produkter för bland annat tätning av brunnar och borrhål i stora byggprojekt och för membran för att skydda områden mot föroreningar.

Vi utvecklar och framställer vattentäta lösningar av naturliga material:

Bentonittens_egenskaber

Vattentäta lösningar av naturligt material

Dantonits svar på ökande miljöproblem är lösningar som innehåller rå bentonit, där varken kemikalier eller tillsatser har använts för att uppnå hög densitet. Bentonit är en speciell typ av lera – ett naturmaterial – som absorberar vatten, vilket innebär att den förblir helt tät. Materialet är därför idealiskt för användning i lösningar för att förhindra föroreningar och läckage, och även för att skydda områden mot exempelvis skyfall. Bentonit försämras inte och har en självreparerande egenskap vilket gör våra produkter extremt hållbara och långvariga.

Läs mer om bentonitens egenskaper

Kundetilpassede_løsninger

Skräddarsydda lösningar

På Dantonit har vi ett eget laboratorium med ett helt team av duktiga tekniker och laboratorieassistenter, som kan anpassa våra produkter efter dina specifika behov och tillgodose de allra flesta förfrågningar – även när en ny skräddarsydd lösning ska designas.

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig


BEHÖVER DU HJÄLP?

Behöver du hjälp att välja rätt bentonitlösning finns vi alltid tillgängliga. Fyll i formuläret eller kontakta oss direkt:

Ring upp mig

*” anger obligatoriska fält